Om Ti på Topp

Ti på Topp Steinkjer 2022

Ti på topp Steinkjer er et godt tilrettelagt turtilbud for folk i alle aldre. Du er garantert flotte naturopplevelser, samtidig som du kommer i god fysisk form. Aktivitetsperioden varer fra 8.mai-16.oktober 2022. Det koster 200kr å være med og 100kr om du legger barn som ikke har egen mobil innunder din profil på familielaget. Barn i grunnskolen har gratis deltagelse og får info igjennom sin skole. Arrangørene er Bedriftsidretten, Steinkjer Orienteringsklubb og Saga FT. Vår hovedsponsor er Grong Sparebank. 

HVORDAN BLI MED 
Du har to muligheter. Den aller enkleste og beste er å laste ned appen Ti på Topp på din mobil og melde deg på. Da får du veibeskrivelse, turbeskrivelse og kart hvor du kan se hvor du er til en hver tid. Når du er på toppunktet trykker du ¨sjekk inn¨, og da er turen registrert. 

Har du ikke mobil kan du logge deg inn på www.tipåtopp.no/steinkjer og registrere dine turer på ¨min side¨. Da må du notere deg turkoden som står på baksiden av skiltene på toppunktet som du senere kan registrere på nettsiden.  

DE TI TOPPENE
De ti turene er ulike i terreng, lengde og om de er rundtur eller går tur/retur. På parkeringsplassen finner du et Ti på Topp-skilt hvor turen starter. Ruta er så merket med pilskilt og/eller eksisterende skilting. På alle turmåls toppunkt finner du et skilt med en turkode bakpå (som brukes av de som ikke har Ti på Topp-appen). Det er mulig å sjekke inn hver tiende time, men på en av toppene som er nær bebyggelse er det 18 timer mellom innsjekk. Vi har også med en bonusstur i år som kun er tilgjengelig 15.juni - 15.august. Den kommer inn i appen 15.juni. Husk: All ferdsel skjer på eget ansvar!

DELTAKERPREMIE  
Alle som besøker de ti toppene får premie. Er du født i 2012 eller senere og 1952 eller tidligere er premiekravet sju ulike topper. Årets fjellgeit blir den som har gått lengst i antall km, den som går flest turer i løpet av perioden blir også premiert. Det blir også beste vennelag og familielag (basert på snittet antall turer i laget), beste store bedrift og beste lille bedrift (under 30 ansatte) Basert på antall turer gått. Toppene kan etterregistreres fram til 18. oktober  Om smittesituasjonen tillater det vil det være premieutdeling. Deltagerpremien kan hentes i november, men mer info om det kommer på et senere tidspunkt. 

TI PÅ TOPP FOR ALLE  
Ti på Topp Steinkjer ønsker å kunne legge til rette for fysisk aktivitet for alle i innbyggere i Steinkjer. Vi ønsker å kunne stimulere til en aktiv livsstil for personer med funksjonsnedsettelser uansett om noen av Ti på Topp-turene er utenfor deres rekkevidde. Man velger hvilke av turmåla man kan klare og går disse minst ti ganger. Da har man rett på deltagerpremie. Klarer man flere enn ti turer er det bonus i form av flere flotte turer. Tilbakemeldinger fra deltagerne som benyttet seg av dette i fjor var meget gode og gav de en betydelig motivasjon til å komme seg ut. Så den muligheten må vi fortsette å ha. Påmelding skjer på vanlig måte; kjøp av hefte i butikk eller direkte på hjemmeside/app. Man kan også delta på lag som normalt.
I tillegg må man sende en begrunnelse til andrea.hagstrom@bedriftsidretten.no innen 1. juli. Det er fullt mulig å starte å gå turer før man sender mailen. På resultatlista som ligger på hjemmesiden vil det ikke synes at man har klart kravet etter ti turer gått, men premiering blir det til alle som har klart sine ti turer. Mailen som nevnt over gjør at vi vet om de som har benyttet denne muligheten.

SKOLEKONKURRANSE  
Barne- og ungdomskoleelevene i Steinkjer får gratis deltagelse i Ti på Topp og får info igjennom sin skole. Vi har også i år en skolekonkurranse der det handler om å samle turkilometer til sin skole.
Alle turene teller: om man går til forskjellige turmål eller om man trimmer til sin nærmeste Ti på Topp-kasse. Man kan gå i fellesskap, på skoleturdag, i gymtimene, eller om man går på fritiden. Vandrepokal går til den skolen som har samlet flest km delt på antall elever ved skolen. I tillegg er alle elever som har fullført alle ti turene (eller 7 av 10 om du er født i 2012 eller senere) kvalifisert til å motta premie på vår premieutdeling. Uansett resultat; alle deltakere får fine turopplevelser. Vandrepokalen befinner seg på Kvam skole etter 2022-sesongen.  

FOTOKONKURRANSE  
Årets Ti på Topp-bilde og årets turbilde kåres av innsendte bidrag innsendt via vår app og bildene merket #tipåtoppsteinkjer på instagram. Flotte premier vanker vinnerne. Vi ønsker bilder i høy oppløsning i både stående og liggende format.  

FELLESTURER 
Fellesturer blir annonsert her og på facebooksiden til Ti på Topp Steinkjer. 

VIS HENSYN OG TA VARE PÅ NATUREN
-Bruk anviste P-plasser.
-La dyr på beite få beite i fred og vis respekt for dyr og natur.
-Husk å lukke grinder og lignende etter deg.
-Ta med deg søppelet hjem.
-Fra 1. april tom 20. august er det båndtvang, men vi oppfordrer til båndtvang hele aktivitetsperioden.
-Husk at bæsjeposer skal tas med hjem.
-Bruk av ild og bål i skog og mark er forbudt i perioden 15. april til 15. september.
-La reinen være i fred.
-Husk at all ferdsel skjer på eget ansvar.   
 
HOLD DEG OPPDATERT OG FØLG OSS PÅ
Hjemmeside: www.tipåtopp.no/steinkjer
Facebook: www.facebook.com/tipaatoppsteinkjer
Instagram: @tipatoppsteinkjer og #tipåtoppsteinkjer

God tur fra oss i Ti på Topp-gruppa :)
Saga FT, Steinkjer Orienteringsklubb og Bedriftsidretten Midt-Norge

Tilbake til hovedside